Radnici sprečili izvršitelje, bila i policija

Sudski izvršitelji su pokušali da preuzmu deo pogona „Kuglična vretena“ Fabrike reznog alta (FRA) u Čačku, što su radnici sprečili protestom.

Radnici su odbili da napuste svoja radna mesta, a ispred fabrike je bilo i policajaca, ali nisu intervenisali. Posle nekoliko sati izvršitelji su napustili fabriku, a radnici su nastavili da rade.

Predsednik Samostalnog sindikata Fabrike reznog alata Milutin Nikitović rekao je agenciji Beta da je izvršenje odloženo do daljeg i istakao da su taj pogon, kao i cela fabruka od značaja za odbrambenu industriju, dodajući da o tome postoji rešenje Ministarstva odbrane iz 2017. godine.

Po njegovim rečima sudski izvršitelji su pokušali da naplate dug od poravnanja s jednom čačanskom privatnom firmom, od pre 16 godina. Taj dug od 1,5 miliona dinara je u međuvremenu sa kamatama narastao na oko 4,6 miliona dinara.

Sindikat smatra da je sporna presuda na osnovu koje se sprovodi ovo izvršenje, i da je treba prispitati.

Fabrika reznog alata, koja se bavi proizvodnjom i prodajom rezanog alata i mašina, osnovana je 1953. godine i u restruktuiranju je.
Beta

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.