PRVI U ISTORIJI: U Čačku počeo štrajk glađu fudbalera

Ekipa Borca iz sezone 2015; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Bivši fudbaleri Borca počeli su večeras ispred opštine Čačak štrajk glađu, prvi u istoriji svetskog fudbala, nakon što je istekao rok od 10 dana da im se isplate dugovanja.

Ispred gradske opštine okupilo se oko 30 fudbalera, među kojima su kao podrška i bivši fudbaleri Jagodine, koji takođe od te opštine potražuju dugovanja.

Sa fudbalerima je predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica.

Kako su ranije u saopštenju naveli fudbaleri, gradski funkcioneri prevarili su ih tako što su desetine miliona namenjenih FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte i tako prali budžetski novac, preneo je Tanjug.

FK Borac je svesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unapred pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba, navodi se u saopštenju.

IZVORSputnik
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.