PRVI MINIMALCI I CELE PENZIJE: Isplata do 8. maja

Foto: Tanjug

Cilj ekonomskih mera za suzbijanje posledica epidemije koronavirusa bio je da se sačuva svako radno mesto, a posebno su usmerene na privatni sektor, rekao je za Radio Beograd 1 ministar finansija Siniša Mali. Dodaje da će 8. maja biti isplaćena cela penzija za april.

Ministar finansija je naglasio da je prvi put posebna pažnja posvećena preduzetnicima, mikro, malim i srednjim preduzećima, koji su, prema njegovim rečima, najviše pogođeni krizom i kojima je najčešće i neophodna pomoć.

Sedmog i osmog maja isplatiće se prve mininimalne zarade, a to će se, kako je najavljeno, činiti i u naredna dva meseca, kaže Mali.

Druga mera okrenuta je ka građanima, koji od 15. maja do petog juna mogu da se prijave za jednokratnu pomoć od 100 evra, ističe ministar i podseća da će se taj iznos automatski uplatiti penzionerima i korisnicima socijalne pomoći.

I ovog meseca penzije se isplaćuju u celosti, a to će se dogoditi u petak, osmog maja, rekao je Siniša Mali.

IZVORTanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

  1. Da li primaju minimalac i oni koji su radili,pitam za sebe da li cu ja primiti,radim u trgovini nemam racun u banci a prijavljen sam.Bas me zanima.Jel sigurno nece i minimalac i gazdarica da nam da nam da lazu od toga nema nisa

Comments are closed.