PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U ČAČKU: Zabrana okupljanja, zatvaranje bazena i posebne mere zaštite

Foto: Direkt.rs

Na predlog Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa, kojim je predsedavao dr Mihailo Luković, na teritoriji grada Čačka proglašena je vanredna situacija.

Proglašenjem vanredne situacije na snagu je stupila Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Ova Uredba podrazumeva zabranu okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru više od 5 ljudi ukoliko nije moguće napraviti fizičku distancu od najmanje 2 metra, zabrana organizovanja svečanosti, sportskih i drugih manifestacija.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se na period od 7 do 20 časova, u ugostiteljskim objektima za jednim stolom može sedeti najviše dve osobe, izuzev ako žive u istom domaćinstvu.

Obavezno nošenje maski u javnom prevozu uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.

Zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara. Obavezna je česta dezinfekcija svih javnih objekata, što češće pranje i dezinfekcija javnih površina.

Više informacija o ovoj Uredbi možete pronaći na linku ovde.

Izvor: Direkt.rs

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.