Prisustvo koronavirusa potvrđeno kod zaposlenih u dve novosadske škole

Ilustracija, Foto: Pixabay

U Osnovnoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Novom Sadu potvrđena je zaraza koronavirusom kod troje zaposlenih, dok je u osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu zaraza potvrđena kod jednog zaposlenog.

Kako je saopštila pres služba Grada Novog Sada, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić sastala se tim povodom sa nadležnima iz pomenutih škola, koji su je informisali o aktuelnoj situaciji i merama koje su sprovedene kako bi se sprečilo dalje prenošenje virusa.

Obaveštena sam o prisustvu koronavirusa u dve novosadske osnovne škole. Zaraženi su zaposleni koji ne rade u nastavi i nisu bili u kontaktu sa učenicima. U obe škole sprovedene su neophodne mere, oboleli su odmah izolovani, a škole su kompletno dezinfikovane. U Osnovnoj muzičkoj školi ‘Josip Slavenski’ je već organizovana onlajn nastava, rekla je Dina Vučinić.

Prema njenim rečima, sve škole i predškolske ustanove sa teritorije Novog Sada imaju dovoljno zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, a inspekcija svakodnevno kontroliše da li se u njima sprovode sve mere predostrožnosti.

IZVORN1/Beta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.