Prijepolje, Priboj: Sneg bez struje ostavio 4.500 potrošača (VIDEO)

Zbog kvarova na visokonaponskoj i niskonaponskoj eletromreži više od 2.500 potrošača u okolini Prijepolja noć je provelo u mraku. Van funkcije su dalekovodi koji vode prema Mesnim zajednicama Velika Župa, Brodarevo, Stranjani, Aljinovići i Kamena Gora, ukupno 29 trafostanica, sa kojih se strujom napaja više od 2.000 potrošača. U susednom Priboju bez struje je oko 2.000 građana.
Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije u Prijepolju, Gorana Posrkače, izuzev problema u snabdevanju električnom energijom drugih nedaća nije bilo uprkos snegu koji je u pojedinim delovima opštine veći od 60 santimetara.

– Pored kvarova na dalekovodima, tešku situaciju u snabdevanju potrošača električnom energijom dodatno otežava veliki broj prekida na niskonaponskoj mreži. Takođe, mali broj ekipa i vozila sa kojima raspolaže Elektrodistribucija u Prijepolju komplikuje i otežava popravku kvarova i radiće se prema prioritetima što će potrajati – ističe Posrkača.

Inače ovdašnja Elektrodistribucija raspolaže sa svega jednim terenskim vozilom i malim brojem ljudstva za rad na visini. Kako saznajemo, zatražena je i pomoć iz drugih elektrodistributivnih preduzeća iz sistema EPS.

Teška situacija u napajanju električnom energijom je i u Priboju. Prema rečina Borisa Mrdovića, načelnika Opštinskog štaba za vanredne situacije u ovom gradu, bez struje je više od 2.000 potrošača.

– Mokar sneg pokidao je provodnike i ostavio bez struje potrošače u Bučiju, Pribojskim Golešima i delovima opštine koji se graniče sa susednom Bosnom i Hercegovinom. Takođe, bez struje su i meštani Mažića. Sve ekipe EPS-a su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, međutim zbog težine kvara svi korisnici će dobiti struju tek za dan, dva – tvrdi Mrdović i dodaje da putari čiste bez prekida puteve prema unapred određenim prioritetima.

Iako je sneg u susednoj Novoj Varoši daleko više napadao, žitelji ove opštine, uključujući i seoske mesne zajednice, nemaju problema sa snabdevanjem električnom energijom.

– Jutros su me nadležni iz Elektrodistribucije informisali da svi građani u našoj opštini imaju uredno snabdevanje električnom energijom uključujući i naša sela. Takođe, zimske službe su na terenu i rade na čišćenju puteva kako u selu tako i u gradu. Komunalci uklanjaju sneg sa trotoara u gradskom jezgru kako bi omogućili nesmetano kretanje pešaka – naglašava predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

TV Lav Plus/ PP Media

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.