Preventivni pregledi bez zakazivanja u svim domovima zdravlja

U novoj akciji preventivnih pregleda 19. novembra, građani će bez zakazivanja i uputa u svim domovima zdravlja u Srbiji moći da urade analizu hormona štitne žlezde, mamografiju, ultrazvuk.

Osim domova zdravlja u akciji učestvuju i sve opšte bolnice, kliničko-bolnički centri, a od ovog meseca uključuju se i vojne bolnice.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je sa građanima i oni su mu rekli da bi voleli da se na sledećim preventivnim pregledima omogući mamografski pregled kod žena, ultra zvuk, analize hormona štitne žlezde, što je on prihvatio.

Osim toga stariji sugrađani ministru su predočili da nemaju novca za stomatološke usluge, a ministar je obećao i za to rešenje.

„Pozvaću privatne stomatologe da napravimo dogovor da mi kao ministarstvo kupimo materijal, a da nam oni izađu u susret kroz jednu akciju da penzionerima popravimo zube, ono što može da se popravi“, rekao je Lončar.

Blic

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.