PRETIO NOVINARIMA I POLITIČARIMA UBISTVOM: Priveden tviteraš iz Loznice

Pripadnici Bezbednosno-informativne (BIA) agencije u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, uhapsili su u četvrtak uveče osobu pod inicijalima M.L. (38) iz Loznice, zbog sumnje da je putem društvene mreže Tviter, između ostalog, više puta direktno pozivao na ubistvo članova porodica više osoba, među kojima su opozicioni političari Dragan Đilas, Boško Obradović, Janko Veselinović, Borko Stefanović, kao i novinari Ivan Ivanović i Slobodan Georgiev, saopštila je BIA.

Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosno-informativne Agencije i MUP-a, lice je privedeno i njemu će, uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem, biti određeno zadržavanje od 48 časova, nakon čega će biti izveden pred nadležnog sudiju, navodi se u saopštenju BIA.

Pokret Dveri saopštio je ranije večeras da su predali krivičnu prijavu Odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog pretnji koje su upućene poslaniku i predsedniku pokreta Bošku Obradoviću na društvenim mrežama.

IZVORRSE
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.