PREOKRET: Misteriozno nestali paketi iz Kine počeli masovno da stižu

Foto: Pošta Srbije, I.Đ.

Nakon pisanja medija o tome kako su pošiljke naručene preko „Aliekspresa“ počele da kasne i po nekoliko meseci pa i da ne stižu, kao i da je poštarina nekih proizvoda počela višestruko da premašuje njihovu cenu, neke misterizono nestale narudžbine počele su masovno da stižu.

Poslednja dva dana građani prijavljuju da im paketi stižu masovno i to im stižu paketi koji su naručivani u različitim vremenskim intervalima, to znači da su negde stajali i neko se sada dosetio nakon cele ove buke i rekao – hajde to sada isporučujte ljudima da bi se taj problem koliko-toliko amortizovao, rekao je za RTS Dejan Gavrilović iz Udruženja “Efektiva”.

U Pošti Srbije, koja distribuira pošiljke kupljene preko interneta, RTS su uputili na zvaničan sajt gde, između ostalog, piše da su netačne i neosnovane optužbe da pošiljke sa robom kupljenom preko interneta nestaju u Srbiji i da je za to odgovorna Pošta Srbije.

Transport je na početku pandemije bio u prekidu, što je izazvalo kašnjenja u isporuci nekih međunarodnih pošiljaka od tri meseca, a sada se situacija normalizuje, takođe, piše na sajtu.

Iz organizacija potrošača “Efektiva” su za Nova.rs ranije naveli da je krađa pošiljaka malih vrednosti, koje iz Kine na ovaj način stižu u Srbiju, razlog za ukidanje opcije besplatne isporuke.

Kako tvrde u “Efektivi”, male pošiljke počele su masovno da se kradu u Srbiji, pre nego što stignu do krajnjeg kupca.

Tragom ovih navoda, Nova.rs je pitanja poslala i javnom preduzeću “Pošte Srbije”, na šta odgovor nismo dobili.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.