Preminuo muškarac nakon što je neko slučajno isključio respirator da bi uključio klima uređaj

Ilustracija, Foto: Pixabay

Muškarac star 40 godina preminuo je u državnoj bolnici u Indiji, nakon što su članovi njegove porodice navodno isključili respirator iz struje kako bi uključili klima uređaj.

Ovaj muškarac primljen je u bolnicu nekoliko dana ranije nakon što su lekari posumnjali da ima koronavirus, a zbog otežanog disanja smešten je na specijalno izolovano odeljenje za pacijente obolele od kovid-19.

India ekspres navodi da je čovek bio u toliko teškom stanju da ga doktori nisu ni testirali na kovid-19, već su ga odmah stavili na respirator i započeli terapiju.

Kako se navodi, u ponedeljak ujutru bolesnog Indijca u bolnici je posetila porodica, koja nije bila zadovoljna uslovima u kojima boravi. Kako je centralni rashladni sistem u bolnici bio isključen da bi se sprečilo širenje koronavirusa, u sobi u kojoj je ovaj muškarac ležao bilo je više od 40 stepeni Celzijusovih.

Zbog toga je jedan od članova porodice doneo portabl klima-uređaj, te su da bi ga priključili, slučajno isključili respirator. Muškarac je preminuo, a naknadnim testiranjem utvrđeno je da pacijent uopšte nije ni imao koronavirus, već težak oblik hronične opstruktivne bolesti pluća.

Kad su isključili respirator iz struje, aparat se automatski prebacio na rezervno napajanje, odnosno na agregat na baterije. Međutim, baterija se istrošila nakon pola sata, posle čega je pacijent preminuo. Kada je primetila da nešto nije u redu, porodica je pozvala medicinsko osoblje, ali je već bilo kasno. Obdukcija je pokazala da je pacijent umro od gušenja, naveo je dr Navin Saksena iz bolnice Mahara Bimsing.

IZVORB92
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.