PREMINUO MUŠKARAC IZ ARILJA: Imao koronavirus i atipične simptome

Foto: Freepik, ilustracija

Opština Arilje dugo je odolevala zarazi i bila jedna od retkih u kojoj nije potvrđen nijedan slučaj koronavirusa.

Međutim, juče je registrovana prva zaražena osoba, muškarac (68) koji je ubrzo preminuo u užičkoj bolnici od posledica inficiranja.

Još uvek se ispituje gde je mogao da se zarazi. Ono što je otežalo situaciju jesu netipčni simptomi. Imao je bolove u želucu, mučninu i povraćanje. Nije ni kašljao, niti imao temperaturu, čak se i sam odvezao do Doma zdravlja u Požezi. Sve nas je pogodila vest o smrti našeg sugrađanina. Svi koji su bili sa njim u kontaktu u obaveznoj su izolaciji, izjavio je Miloš Nedeljković, predsednik opštine Arilje.

U ovoj maloj opštini Zlatiborskog okruga sve mere u sprečavanju širenja korona virusa preduzete su od početka vanrednog stanja u državi.

Svakodnevno se vrši dezinfekcija javnih površina, kako na gradskom tako i na seoskom području. Građani su disciplinovani i ne krše mere zabrane, istakao je Nedeljković.

IZVORRINA.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.