Preminuo generalni direktor „Metalca“

Posle kraće bolesti jutros je u 62. godini preminuo generalni direktor „Metalca“ Petrašin Jakovljević.

Petrašin Jakovljević će biti sahranjen u petak, u 14 časova, na groblju u Gornjem Milanovcu, preneo je RTS.

Rođen je 12. februara 1956. u selu Preseka, opština Ivanjica. Na Mašinskom fakultetu u Beogradu je diplomirao 1981. i odmah se zaposlio u „Metalcu“. Od 2005. godine je generalni direktor te firme.

Od 2017. godine bio je predsednik Parlamenta Privredne komore Raškog i Moravičkog okruga i potpredsedmik Privredne komore Srbije.

Jakovljević je dobitnik priznanja Kapetan Miša Nastasijević i Zlatnika za preduzetničku kulturu u 2006. godini kao najbolji menadžer u regionu, kao i najvišeg priznanja opštine Gornji milanovac – Zlatne plakete ”Takovski ustanak”. Februara 2015. godine generalnom direktoru Metalca uručeno je priznanje ”Planeta biznis”, kojim je proglašen za ”Menadžera godine” od časopisa Ekonometar i magazina Biznis, a 2016. dobio je Plaketu PKS za doprinos razvoju privrede i unapređenje menadžmenta.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.