PREMINULE TRI OSOBE: Pozitivno još 312, do sada izlečeno 870 ljudi

Foto: Freepik

Za poslednja 24 sata, testirano je 3.111 osoba, od kojih 312 pozitivno. Hospitalizovane su ukupno 3.703 osobe.

Izlečeno je 870 ljudi, objavio je na konferenciji za medije pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Od početka epidemije testirano je 41.812 osoba koje su ispunjavale kriterijume difinicije slučaja.

Više otpuštenih nego primljenih pacijenata u bolnicu u Pančevu

U pančevačkoj kovid bolnici je trenutno 159 pacijenata, od kojih su dvoje na respiratorima, rekao je direktor Opšte bolnice Pančevo Slobodan Ovuka.

Pacijenti imaju srednje tešku i lakšu kliničku sliku.

Svi su stabilno i dobro osim ovo dvoje. Više je otpuštenih nego prijema novih. Oni su smešteni u renoviranom delu zgrade. Dobili smo još pet respiratora koji ostaju kod nas u bolnici trajno, ističe Ovuka.

Odgovarajući na pitanje o početku rada vrtića, Zoran Gojković kaže da Krizni štab redovno analizira kompletnu epidemiološku sliku i od svega toga će zavisiti dalji postupci i dalje ublažavanje mera.

Za sada je ta mera, otvaranje vrtića, prerana, ističe, dodajući da će za sada deca ostati kod kuće.

Od sutra mediji mogu da prisustvuju događajima na otvorenom

Novinarska pitanja pojedinih redakcija nisu bili razlog za zabranu dolaska novinara na konferencije za štampu, kaže Zoran Gojković.

Problem je bila, ako hoćemo realno da ga sagledamo, šesta nedelja. U njoj smo očekivali najveći broj pacijenata inficiranih koronavirusom i da će nakon toga doći do pada broj obolelih. Bitno je napomenuti da je cela stvar za ovakav vid konferencija organizovan radi zaštite zdravlja i na dobrobit svih koji prisustvuju konferenciji, navodi pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Najavio je da će od sutra novinari moći da prisustvuju događajima na otvorenom, uz poštovanje mera.

Što se tiče zatvorenog prostora, moraćemo da ograničemo broj novinara koji se nalaze u sali, tako da je plan da jednog dana konferencija bude u prisustvu novinara, televizija i agencija, a sutra u prisustvu štampanih medija i internet portala. Mislim da ćemo tako smanjiti broj kontakata između novinara u zatvorenom prostoru, navodi Gojković.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.