PREMINULE JOŠ DVE OSOBE: 52 nova slučaja koronavirusa

Foto: Ilustracija

U poslednja 24 časa kovid 19 odneo je još 2 života u Srbiji. Testirano je 5.299 osoba, a koronavirus je potvrđen kod pedeset dvoje.

Od početka epidemije preminula su 222 obolela, a virus je do sada potvrđen kod 10.295 osoba. Hospitalizovana su 992 pacijenta, a izlečena su 3.824.

Nešto više od trećine novoobolelih u Srbiji je iz Jablaničkog okruga. U Leskovcu su 332 obolela i kovid se praktično vratio u taj grad, a trećina zaraženih u tom gradu od početka epidemije su radnici „Jure“.

Na severu Kosova i Metohije treći dan zaredom nema registrovanih novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od danas svi punoletni građani Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji mogu da se prijave za pomoć od 100 evra preko sajta Uprave za trezor.

Na aerodrom „Nikola Tesla“ sleteo je još jedan avion iz Kine sa medicinskom opremom. Isti avion bi posle podne trebalo opet da odleti za Peking po još medicinske opreme.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.