Preminula Isidora Bjelica

IZVOR: ATA IMAGES/ANTONIO AHE

Isidora Bjelica preminula je u svojoj 52. godini nakon višegodišnje borbe sa kancerom. Informaciju o smrti Isidore Bjelice potvrdila je njena sestra.

Kako „Alo“ nezvanično saznaje umetnica je umrla u stanu svojih roditelja na Novom Beogradu.

Podsećamo, 2012. godine joj je dijagnostikovan rak zbog čega su joj odstranjena oba jajnika, materica i trbušna maramica. Osim mukotrpnih bolova, morala je da se bori i sa psihom jer je kancer smatrala „elegantnim samoubistvom“.

Bolest ju je naterala da proda oko 3.000 retkih knjiga da bi platila lečenje u inostranstvu. Iako krhkog zdravstvenog stanja, bila je primorana da radi zbog čega se bolest nekoliko puta vraćala.

Isidora Bjelica je rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine gde je završila gimnaziju. Zatim je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala na istom fakultetu sa tezom „Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije“.

Živela je i radila u Beogradu. Bila je udata je za Nebojšu Pajkića sa kojim je dobila dvoje dece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić.

Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga „Klot–Frket“ na BK televiziji i BN televiziji, i Isidorin ljubavni vodič na televiziji Metropolis. Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama.

Osim po bestselerima, poznata je po šeširima koji su vremenom postali njen zaštitni znak.

IZVORMondo
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.