U Preljini  održan 4. aero miting

Čačak – Na aerodromu Ravan u Preljini kod Čačka tokom proteklog  vikenda  održan je 4.aero miting . Učestvovalo je 30 pilota ,a  predstavljeno je 20 letilica. Organizator skupa je Turistička organizacija Čačka i čačanski Aero klub.

Penzionisani pilot Boško Todorović sa aerodroma Zemun polje dolazi na  aero miting u Preljinu svake godine i kaže  da je to jedan od najorganizovanijih u Srbiji. Od 2011. leti  kao sportski pilot .

Aero miting bio je prilika i za susret sa prvim ženama  sportskim pilotima iz Čačka Jugoslavom Đuricom i Marijanom Glišić.  Evociranje uspomena na sada daleku 1979.  i žal što nisu nastavile rekreativno da se bave ovim sportom.

Aero klub Čačak osnovan je 14.septembra 1999. Od 1999. do 2003. za aktivnosti kluba korišćen je deo starog hangara. Posetioci su imali priliku  na aero mitingu  da vide sportske letilice,  da im se pibliže , a neki su  i leteli.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.