OŠ „Preljina“ obeležila Savindan (FOTO)

U duhu tradicije, svečano, dostojno lika i dela Svetog Save, školska slava – Savindan, obeležena je u Osnovnoj školi“ Preljina“.

Uz prisustvo velikog broja učenika, radnika škole, roditelja, meštana i predstavnika gradske vlasti program je započeo intoniranjem svetosavske himne, sečenjem slavskog kolača i bogatim kulturno umetničkim programom, pesmom školskog hora, glumom, igrom i besedom učenika škole, o liku i delu Svetog Save.

Na početku programa direktor škole Radojle Čolović pozdravio je prisutne rečima dobrodošlice i zahvalnosti i podsetio da svaki Savindan nije samo crkveni, porodični i školski praznik, već datum od izuzetnog značaja za našu prosvetu i kulturu.

Na današnjoj svečanosti dodeljene su i nagrade. Jani Pavlović učenici VIII2,za izuzetne sportske rezultate. Ona je prvak sveta u karateu, sportiskinja grada Čačka za 2017. godinu, odličan đak i mi smo vrlo ponosni što je đak naše škole. Mikailu Ćiroviću nastavniku fizičke kulture, koji je postigao sjajne sportske rezultate sa ekipama dečaka i devojčica u malom fudbalu, rukometu i odbojci. Draganu Pešiću učitelju za kreativan rad i divne postavke koje krase naš hol.

U holu škole za ovu priliku postavljena je izložba likovnih i literarnih radova učenika naše škole na temu. Sveti Sava- učitelj i prosvetitrlj.

Ovom prilikom direktor se zahvalio gradskoj vlasti na uspešnoj saradnji u protekloj godini. I dodao da nas ovaj dan obavezuje da nastavimo tamo gde je Sveti Sava stao, da čestitim korakom hodamo i gradimo jedan novi lepši svet.

„ Pozdravljam te, moj milosrdni rode. Bog ti dao zdravlje i veselje, mira, sloge bratske ljubavi“, Sveti Sava.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.