Preko 2 miliona građana se već prijavilo za 100 evra (VIDEO)

Foto: Tanjug

Svi punoletni građani, od juče, mogu da se prijave za pomoć od 100 evra preko sajta Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs, a od sutra i preko posebnog broja telefona. Predsednik Vučić kaže da se do danas u 10 sati 2,47 miliona građana prijavilo. Ministar finansija Siniša Mali objašnjava za RTS kako će izgledati „razgovor“ preko kol-centra.

U budžetu je za pomoć građanima od 100 evra predviđeno 60 milijardi dinara. Uslov je da zahtev podnosi punoletna osoba, koja ima važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji.

Ministar finansija Siniša Mali navodi da broj građana koji se prijavio za pomoć od 100 evra pokazuje da je ta mera bila opravdana, ali i da su finansije države jake i stabilne, a kriza iza nas.

Želimo da sa puno optimizma krenemo dalje i razvijamo ekonomiju, poručio je Mali.

Kada će novac biti isplaćen?

Ministar je najavio da će isplata pomoći penzionerima početi sutra, a novac će moći da podignu u subotu.

Siniša Mali očekuje da će, pošto je rok za prijavljivanje 5. jun, i poslednjoj osobi koja se prijavi novac biti isplaćen nekoliko dana posle isteka tog roka.

Za pomoć ne treba da se prijavljuju penzioneri i primaoci socijalne pomoći.

U petak počinje da radi kol-centar

Da biste onlajn aplicirali, potrebno je da pratite uputstva za prijavljivanje za 100 evra koja možete pročitati na sajtu RTS-a.

Ako, ipak, izaberete da se prijavite preko kol-centra koji sutra počinje sa radom, javiće vam se automat.

Za prijavu će biti potrebno oko jednog minuta. Potrebno je da se prema uputstvima automata na tastaturi telefona ukucaju JMBG, broj lične karte, a govornom porukom birate banku.

Sutra će u svim sredstvima javnog informisanja biti objavljen broj telefona. Poziv će biti besplatan.

Zašto se ne unosi broj računa?

Prilikom prijavljivanja, od građana se ne traži da navedu broj računa, već samo matični broj i broj lične karte.

Građani samo biraju banku, u toj banci koju su izabrali, mi ćemo otvoriti privremeni račun, ako ga nemaju, i na njega uplatiti 100 evra, naveo je Mali.

IZVORRTS.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.