Preduzetnice iz Čačka organizovale Izložbu čačanske privrede

Čačak – U Čačku je danas održana Prva izložba čačanske privrede na kojoj je svoje proizvodne potencijale predstavilo više od 50 domaćih privrednika. Organizator izložbe je Udruženje poslovnih žena „Nadežda Petrović“ . Osnovano je pre osam godina sa vizijom da je bolje ujediniti se kako bi se lakše razmenjivala iskustva, ideje, ali i strahovi i brige u izuzetno zahtevnom svetu biznisa. Vođene tom vizijom čačanske preduzetnice organizovale su prvu izložbu čačanske privrede sa željom da data obećanja podrške budu realizovana i da ova manifestacija postane tradicionalna.

Da su privrednici shvatili veliki značaj prezentacija proizvoda i usluga bez obzira kojom delatnošću se bave pokazuje i velika posećenost izložbe koju je organizovalo udruženje poslovnih žena Nadežda Petrović, rekao je pomoćnik u Ministrarstvu privvrede Dragan Ugrinčić.

Na izložbi su učestvovali predstavnici Fakulteta tehničkih nauka , Agronomskog fakulteta, čačanske Ekonomske škole , univerziiteta Singidunum iz Beograda , ali i Zavoda za javno zdravlje u Čačku . Među izlagačima su bili preduzetnici koji se bave različitim delatnostima od proizvodnih do uslužnih.

Mnogo ije gostiju bilo i iz regiona , ali i iz Češke, Švajcarsko- srpske i Britansko srpske privredne komore. Na izložbi je potpisan memorandum o saradnji Udruženja poslovnih žena Republike Srpske i UPŽ „ Nadežda Petrović“. Za domaćine je važna i uzvratna poseta predstavnica Asocijacije poslovnih žena BiH iz Mostara.

Izložba čačanske privrede realizovana je u okviru projekkta Izgradnja kapaciteta ženskog i omladinskog preduzetništva na lokalnom nivou uz podršku Fonda za razvoj republike Srbije, grada Čačka i Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog upravnog okruga.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Čačka Milun Todorović. Njen značajan deo predstavlja prezentacija programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz podršku investicijama u privredi.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.