PREDSEDNIK SRBIJE: Izbori 14. ili 21. juna, od četvrtka bez policijskog časa

Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će na Đurđevdan biti ukinuto vanredno stanje, tako da od četvrtka više neće biti policijskog časa. Imaćemo izbore 14. ili 21. juna, sutra ćemo razgovarati na sastanku, kaže Vučić.

Aleksandar Vučić je gostujući na TV Pink rekao da su bila potrebna dva uslova kako bi bilo ukinuto vanredno stanje: da sedam dana manje od 5 odsto testiranih bude zaraženo i da imamo značajno manje ljudi na respiratorima.

Imamo ispunjen i jedan i drugi uslov, rekao je Vučić.

Naravno da je ljudima teško što moraju da provode vreme u kući i ne mogu da se bave svim aktivnostima koje upražnjavaju, ali jedini način da sačuvamo roditelje i naše ljude, čak nekada i mlađe od naših roditelja, neretko i od mene. Mislim da smo najvećim delom uspeli, rekao je Vučić.

Izbori 14. ili 21. juna

Imaćemo izbore 14. ili 21. juna, sutra ćemo razgovarati na sastanku, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Spreman sam da idem i na 14. juni, istakao je Vučić.

Predsednik Vučić sastaće se sutra sa predstavnicima političkih stranaka.

Predsednik Srbije je najavio da će sledeće nedelje biti ukinuto vanredno stanje.

Sutra će Vlada i premijerka, a i ja kao predsednik dobiti obrazloženo mišljenje Ministarstva odbrane, kako to ide po proceduri, zatim ćemo imati zaključak Vlade sa potpisima Ane Brnabić i mojim, zatim idemo u skupštinu na ukidanje vanrednog stanja u sredu, na Đurđevdan. Ako odmah bude u Službenom glasniku, u četvrtak više nemamo policijski čas, rekao je Vučić.

Istakao je da će od tog trenutka sve biti na odgovornosti naših ljudi.

Sa ukidanjem vanrednog stanja ukida se policijski čas, kao i angažman vojske u civilne svrhe.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se sa vanrednog stanja prelazi na vanredne mere – umesto zabrane kretanja, biće izbegavanje kontakata, ostaće zabrana javnog okupljanja, zabrana rada škola.

Naveo je da je u okviru proglašenja epidemije moguće da se definišu određene kategorije građana koje su u posebnom riziku.

Vučić je rekao da je posao države bio da obezbedi zaštitnu opremu, respiratore, da nema nestašica, da vraća građane, da službe u zemlji funkcionišu.

Mislim da smo to na najbolji način uradili i to je bio posao države, rekao je Vučić.

Predsednik je ponovio i da je ponosan na sve lekare, medicinske sestre, čistačice u bolnicama.

Vučić je rekao da vlast nije vodila politiku tokom epidemije, već čuvala zdravlje i živote ljudi, a doktor Kon je ocenio da društvo nikada efikasnije nije funkcionisalo, a da je država uradila dobar posao.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

2 KOMENTARA

  1. Kad ce I Dali cese do avgusta konacko ukinuti vandredno stanje,stim dase organizuje okupljanje vecina broj ljudi

Comments are closed.