Predsednik Srbije čestitao Vaskrs

Foto: Twitter @sns_srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

U vremenu velike pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog čovečanstva naći svoj put i da će biti uslišene, naveo je Vučić u čestitki.

Navodeći da su porodice razdvojene i da mnogi samuju i sa strepnjom očekuju svaki novi dan, Vučić je poručio da upravo Vaskrs svima daje i snagu i nadu da u čvrstoj i nepokolebljivoj veri proslave život u svoj njegovoj punoći.

Vasrkšnji praznik nas i sada, možda više nego ikada, podseća na blagodet praštanja, međusobnog razumevanja i podrške, na duh zajedništva i nesebičnog davanja, kako bismo složno pobedili ovu veliku nevolju koja nas je sve snašla, istakao je Vučić.

On je poželeo da svi praznik dočekaju sa nadom, proslavljajući život koji upravo na Vaskrs dobija svoje puno značenje i smisao.

Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse!, navodi se u čestitki Vučića.

IZVORFoNet
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.