Predsednik predložio povećanje zarade negovateljicama za 10 odsto

Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Posle konsultacija sa ministrom Zoranom Đorđevićem predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je povećanje zarada u iznosu od 10 odsto za negovateljice u sistemu socijalne zaštite.

Posle konsultacija sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je povećanje zarada u iznosu od 10 odsto za negovateljice u sistemu socijalne zaštite.

Vučić je naglasio da su nemerljiv doprinos u borbi protiv koronavirusa, pored zdravstevnih radnika dale upravo negovateljice koje su brinule o najstarijim sugrađanima u geronotološkim centrima tokom pandemije COVID-19, te je ovo samo jedan od načina da im se država zahvali za trud i predan rad.

– U Srbiji radi oko 1.500 negovateljica i raduje me ova lepa vest, pogotovo kada je predsednik inicijator jer smatra da je njihov doprinos izuzetno značajan. One su te koje pružaju najveću pažnju i pomoć našim korisnicima – rekao je Đorđević.

IZVORNovosti
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.