PREDRAG NIJE IZDRŽAO Preminuo čovek koji je pre nekoliko dana umalo sahranjen živ

Predrag Gostiljac (75), poljoprivredni penzioner iz Lipnice u blizini Čačka, koji umalo da živ bude sahranjen u četvrtak, danas je preminuo uprkos naporima lekara da poboljšaju njegovo zdravstveno stanje.

Foto: Zoran Lončarević / RAS Srbija

Naime do zabune je došlo kada je Predragu pozlilo, a po dolasku čačanske Hitne pomoći lekar je samo pogledao njegove beonjače i kostatovao smrt. Izjavio je saučešće porodici i pomogao da Predragovo telo prebace na krevet kako bi mu noćnim bdenjem odali poslednju počast pred pokop. Međutim, u trenutku oplakivanja „mrtvac“ je pomerio prst i otvorio oči, ljudi su se uz vrisku razbežali, a nekolicina prisebnih pozvala je ponovo Hitnu pomoć.

– Predragu je iz čista mira pozlilo u četvrtak popodne u njegovoj kući u Lipnici. Sin Milan izašao je napolje da završi neke poslove a kada se vratio zatekao je oca u položaju u kom ga je ostavio da sedi pored peći, ali opuštenih ruku i iskrivljene glave. Odmah je pozvao Hitnu pomoć. Kada su stigli, lekar je prišao Predragu, pogledao mu beonjače i konstatovao smrt – priča za „Blic“ Predragov zet Saša, koji još ne može da se oporavi od šoka.

Rodbina je posle toga krenula u kupovinu pogrebne opreme, komšije se po ovdašnjim običajima okupile oko beživotnog tela oplakujući ga.

Foto: Privatna arhiva

Jedino je kum Tomo Milutinović primetio da se „mrtvacu“ pomera stomak i prst. Kada je to naglas izgovorio nastao je opšti haos. Jedino je on imao hrabrosti da se „mrtvacu“ i obrati.

– Kako si, Predo? – upitao ga je, a „mrtvac“ mu je odgovorio:

– Nije baš najbolje, ali dobro sam!

Ponovo su pozvali Hitnu pomoć koja je Predraga Gostiljca odvela u bolnicu gde su mu se lekari nekoliko dana borili za život, međutim nesrećni čovek je ipak preminuo.

U čačanskoj bolnici je rečeno da je na odeljenje primljen kao dijabetičar, da se njegovo zdravstveno stanje pratilo, ali nikakve prognoze niti druge komentare nisu želeli da daju.

Iz Doma zdravlja, u okviru kojeg funkcioniše Služba hitne pomoći, ponovo se nisu oglašavali povodom grubog propusta svog lekara koji je porodici izdao smrtovnicu, a kada je Gostiljac „oživeo“, tražio je da mu je vrate.
Blic

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.