POTVRĐENA 102 NOVA SLUČAJA: Epidemija bi mogla da se završi 26. maja

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je potvrđeno 102 novoobolela. Preminula još 4 pacijenta.

Matematički model predviđa da bi epidemija u Srbiji, pod uslovom da trendovi budu kao u prethodnih desetak dana, trebalo da se završi oko 26. maja.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović kaže da su današnji brojevi dobri i zadovoljavajući i da ako se ovako nastavi da se možemo nadati u narednih nedelju do dve i okončanju preostalih vanrednih mera.

Ovi brojevi pokazuju efikasnost mera i odgovornost i samodisciplinu građana, rekao je Stevanović na konferenciji za medije u Palati Srbije.

Ukidanje policijskog časa zavisiće od epidemiološke procene

Kada će biti ukinut policijski čas zaviće od epidemiološke procene, kaže doktor Goran Stevanović.

Prema njegovim rečima, potrebno je da još nekoliko dana broj novoobolelih bude nizak da bi se razmatralo ukidanje policijskog časa.

Od sutra bez konferencija za medije

Od sutra bez konferencija za medije zbog manjeg interesovanja i boljih rezultata. Sledeća će biti održana u sredu, 6. maja, a svi podaci, kao i do sada, redovno će biti objavljivani na sajtu covid19.rs.

U Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa sproveden je pilot-projekat testiranja prokuženosti svih zaposlenih.

Testirani su svi i niko nije imao simptome. To je urađeno kako bismo sprečili da neko ko nema značajnu simptomatologiju ne unese infekciju u ne-kovid bolnicu. Takva predstudija služi da vidimo šta će biti problem, objasnio je doktor Goran Stevanović.

U domovima kovid 19 potvrđen kod 438 korisnika

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 438 korisnika i 115 zaposlenih.

Javni prevoz fazno, u skladu sa epidemiološkom situacijom

Javni prevoz biće organizovan fazno, u skladu sa epidemiološkom situacijom, a prva faza koja počinje 8. maja, omogućava korišćenje javnog prevoza samo zaposlenim licima koja pravilno nose ličnu zaštitnu opremu, izjavio je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Kako je naveo za Beoinfo, ulazak u vozilo biće moguć samo na prednjim vratima, dok će izlazak biti na vratima obeleženim za izlaz.

Mesta za sedenje i stajanje biće vidno obeležena u svakom vozilu što će biti i maksimalni dozvoljeni broj putnika u vozilu, rekao je Vasiljević.

IZVORDirekt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.