POSLANICI RAZMATRAJU UKIDANJE VANREDNOG STANJA: Još 114 osoba zaraženo, tri osobe preminule

Foto: Pixabay

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno još 114 slučajeva koronavirusa, preminule su tri osobe, a testirane 6.194, rekla je zamenica direktora „Batuta“ Darija Kisić Tepavčević.

U Srbiji je u poslednja 24 časa zabeleženo još 114 slučajeva koronavirusa, od 6.196 testiranih. Tri osobe su preminule od kovida 19.

Moramo stalno da mislimo na virus

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je na konferenciji za novinare da ne smemeo da zaboravimo na ovaj virus i da učinimo sve da ga eliminišemo iz populacije.

Procenat pozitivnih prvi put ispod 2 odsto

– U Srbiji je prvi put procenat zaraženih pao ispod dva odsto, odnosno iznosi 1,8 odsto, rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare.

Svaka zemlja razmatra pravila o ulasku putnika i mi ćemo se tako ponašati, rekla je doktorka Kisić Tepavčević.

Sigurno će se proverevati status putnika koji dolaze u našu zemlju, da li će to biti u vidu potvrde ili nešto drugo, videćemo, rekla je doktorka.

Kon: Cena maski i rukavica trebalo bi da bude ograničena

Epidemilog Predrag Kon složio se da cena zaštitne opreme treba da bude ograničena.

On je dodao da će virus vremenom još više slabiti i za nekoliko nedelja nestati i sporadično pojavljivati, tako da će potreba za zaštitnom opremom biti manja.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.