POPULACIONA POLITIKA MORA DA SE MENJA: Čačak za prvo dete daje samo 10.000 dinara

Pokret obnove Kraljevine Srbije kaže u svom saopštenju da će u parlamentu insistirati na većim davanjima za svako novorođeno dete.

Sama činjenica da grad Čačak za prvo i drugo dete izdvaja drastično manje novca nego susedna opština Gornji Milanovac, govori da populaciona politika u našem gradu nije adekvatna i da mora da se menja. I ne samo to, insistiraćemo na kreiranju realne socijalne karte, jer nije svakoj porodici potrebna ista pomoć. Grad Čačak mora finansirati kupovinu udžbenika za decu iz siromašnih porodica, kako bi roditelji imali podršku tokom čitavog podizanja i školovanja dece, navodi se u saopštenju.

Pokret obnove Kraljevine Srbije podseća javnost da se pod tepih guraju problemi vršnjačkog nasilja i dilovanja droge u školama i među mladima.

Dileri droge se rešetaju po ulicama Čačka, a postoje indicije da imaju i svoje doušnike u sistemu. Tražićemo da grad Čačak zajedno sa nadležnim službama otvori SOS telefon za anonimnu prijavu dilovanja droge, nasilje u školama i u porodici kao i slučajeva pedofilije i seksualnog uznemiravanja, kaže POKS.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.