U ponedeljak ugovor o izgradnji autoputa Preljina – Požega

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisaće u ponedeljak, 27. novembra, na Samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Budimpešti, komercijalni ugovor o izgradnji auto-puta Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara.

“Pored toga što završavamo započete projekte na Koridoru 11, sa kineskim partnerima u Budimpešti potpisaćemo ugovor o izgradnji nove deonice, koja se nastavlja na auto-put Ljig-Preljina, koji je pušten u saobraćaj pre godinu dana. Deonica do Požege, dužine 30,9 kilometara, biće novi izazov za kineske i srpske graditelje, jer će skoro trećinu trase činiti mostovi i tuneli”, kaže Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.
Nastavak Koridora 11 ka Crnoj Gori i deo budućeg auto-puta Beograd – Sarajevo
Ona podseća da je memorandum za taj projekat potpisan u maju u Pekingu, te da je za samo nekoliko meseci završen posao oko zaključivanja komercijalnog ugovora, vrednog 450 miliona evra.

“Ovaj auto-put ima dvostruki značaj, jer predstavlja nastavak Koridora 11 ka Crnoj Gori, ali je i deo budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, jer od Požege preostaje da se izgradi još oko 60 kilometara do granice sa BiH. To znači da ovim projektom nastavljamo započeti posao povezivanja Srbije sa zemljama regiona, kako bi Srbija u potpunosti iskoristila svoj geografski položaj i postala saobraćajno čvorište u ovom delu Evrope”, ističe Mihajlović.
Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji auto-puta E-763, deonica Preljina-Požega, potpisaće uz potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović, i predstavnici kineske kompanije „Čajna komjunikejšens konstrakšen kompani – ČČ“ i JP „Putevi Srbije“.

Izvor: Tanjug

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.