Počinje jesenje zasedanje Skupštine grada Čačka. Nadležni ne očekuju probleme

Čačak – Novi poslovnik o radu Skupštine grada Čačka uredio je na  mnogo kvalitetniji način skupštinsko zasedanje i  ne očekujem  nikakve probleme na  početku sednice , izjavio je predsednik Skupštine grada Igor Trifunović uoči sutrašnjeg prvog jesenjeg zasedanja nakon letnje pauze. Ipak , on dodaje  da se nada  bojkotu opozicije koja  smatra, kako kaže Trifunović, i dalje da je  poslovnik neustavan .

Nikakav dopis od nadležne institucije  koja ocenjuje ustavnost dokumenta  nismo dobili, a ako nešto  i dobijemo postupićemo po tim smernicama, kaže predsednik Skupštine . Ono što je osnovna zamerka opozicije to je jedinstveni matični broj koji se traži prilikom podnošenja inicijative građana za učestvovanje na sednicama  Skupštine grada.

Nov način predlaganja dnevnog reda, utvrđivanje kvoruma na početku sednice i radnog kvoruma u nastavku zasedanja, kao i podnošenje amandmana, samo su neke od novina koje donosi novi poslovnik o radu skupštine.

Osim ovih novina novi poslovnik predvuđa i pravila  po kojima će novinari dobiti akreditacije . Gradska vlast ne želi da bilo ko bude uskraćen da ne prisustvuje sednicama , već je namera da se tačno zna  ko ulazi u skupštinsku salu , kaže Trifunović . Ovaj pravilnik  tek će biti donet  i u tome će učestvovati i novinari, tvrdi on. Inače,  na sutrašnjoj 15.sednici Skupštine grada pred odbornicima će se naći 21 tačka, a  najvažnija među njima je predlog odluke o izmenama i dopunama  budžeta za  2017.,  odnosno rebalans  budžeta.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.