Počeo sa radom vrtić na Pori

Užice – Na radost dece i roditelja, danas je zvanično počeo sa radom dečiji vrtić na Pori „Jihai Mama Vong“. Svečanom otvaranju prisustvovao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković i tom prilikom rekao je da je ovo značajna investicija, vredna ukupno oko 1.000.000 evra.„Još 2010. godine kroz Nacionalni investicioni plan pokrenut je rad na izgradnji dečijeg vrtića. Te godine je uloženo oko 43,5 miliona dinara od čega je 22,5 miliona je dalo Ministarstvo, ostalo Grad Užice. Razlog zašto se vrtić zove ovako kako se zove, a to je „Jihai Mama Vong“, je taj što su Užičani dobili velikog prijatelja i dobrotvora u dalekoj Kini, zahvaljujući bivšem ministru Nikoli Selakoviću koji je doveo gospođu Lindu Vong u Užice i pokazao joj vrtić. Ona je nakon toga odlučila da zajedno sa nadležnima u svojoj kompaniji donira 340.000 evra. Od tog novca do sada je uloženo oko 25 miliona dinara, a ostatak će se uložiti za završetak dečijeg vrtića na Beloj Zemlji.

Ova investicija je dokaz kako zajednički rad više generacija, i Užičana i više generacija gradskog rukovodstva mogu da odrade posao na najbolji mogući način. Dečiji vrtić na Pori je jedan od najsavremenijih, ne samo u Srbiji, i urađen je na način kako se to ne radi ni u mnogo razvijenijim zemljama. Posebno nam je drago što je Spasoje Čubrak, bivši predsednik mesne zajednice Rosulje tu s nama danas, jer je ovo pre svega bila njegova ideja i ideja ljudi koje je on predstavljao na Pori“ – rekao je Petković.Direktorka Predškolske ustanove Veselinka Jovanović istakla je da objekat raspolaže sa 5 radnih soba i da ima dve etaže od oko 620 i 700 m2. Radno vreme vrtića na Pori je kao i u ostalim vrtićima od 05:30 do 16:30, a ukoliko se ukaže potreba, biće uvedena i druga smena. Od prvog septembra, vreme u vrtiću provodi 60-oro dece o kojima brigu vodi 15-oro zaposlenih.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.