Petar Djurić potvrdio da će pokrenuti postupak kako bi utvrdio razlog smrti svog oca

Foto: Nemanja Jovnović/Nova.rs

Petar Djurić čiji je otac Ljubiša umro od KOVIDA-19 u Zemunskoj bolnici 12. aprila, potvrdio je danas da planira pokretanje krivične prijave i da će zahtevati od inspekcije da utvrdi sve okolnosti smrti njegovog oca kako bi se došlo do istine.

– Naravno da ću pokrenuti istragu, želim da se utvrdi istina, da inspekcija utvrdi ko ovde laže. I hoću da se na sudu dokaže istina i da je moj otac umro čekajući slobodno mesto za respirator, rekao je Djurić za portal Nova S.

Francuska agencija Frans pres objavila je u sredu da je njegov otac Ljubiša Djurić preminuo od koronavirusa u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, a uprkos bolničkim izveštajima i samoj potvrdi direktora bolnice da nije bilo slobodnih respiratora.

Premijerka Ana Brnabić ranije danas je ocenila da je reč o „bezočnoj, strašnoj laži i ništa drugo do laži“.

Brnabić je upitala zašto se bavi slučajem u Srbiji mada je epidemiološka situacija u Francuskoj „lošija“ nego u Srbiji.

Djurić je rekao je za Nova S da ne zna kako političare „nije sramota“ i „kako da se tim ljudima veruje“.

Djurić postao je „zaštitno lice“ nedavnih protesta u Beogradu i drugim srpskim gradovima protiv načina na koji vlada rukovodi pandemijom korona virusa, naveo je AFP.

„Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora“, vikao je pred kamerom reporterke N1 televizije, objašnjavajući zašto se pridružio hiljadama na protestu u utorak, 7. jula.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.