Pesnik iz Čačka dobitnik zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije

Milojko Kaloserović Mikals, Foto: Privatna arhiva

Jedno od najvećih priznanja u oblasti kulture „Zlatna značka Kulturno- prosvetne zajednice Srbije“ za 2020. godinu dodeljuje se Milojku Kaloseroviću Mikalsu za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti-za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture naroda i narodnosti Republike Srbije.

Zlatnu značku dodeljuje Ustanova kulture od nacionalnog značaja Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije- Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Svečano uručenje “ Zlatne značke“ i specijalnih priznanja je odloženo zbog vanredne situacije u Beogradu, izazvane pandemijom virusa COVID-19, kao i činjenice da je zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi u zatvorenom prostoru. Datum uručenja visokog priznanja u kulturi Srbije biće naknadno objavljen, kada se za to steknu uslovi.

Foto: Privatna arhiva
IZVORDirekt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.