Pedofilu koji je silovao gluvog dečaka produžen pritvor

arrest hapšenje policija
Ilustracija, Foto: Freepik

Muškarac A. P. (30) iz Sremskih Karlovaca, koji je osumnjičen da je seksualno zlostavljao devetogodišnjeg dečaka iz istog mesta, inače njegovog rođaka, ostaje iza rešetaka jer mu je pritvor ponovo produžen do 13. decembra, piše Nova.rs.

Pritvor mu je prethodno produžen zbog toga što bi mogao da ponovi krivično delo, ali i da utiče na svedoke, te zbog uznemirenja javnosti.

Optužnica protiv A. P. podignuta je 13. oktobra od strane novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

Tužilaštvo je tokom istrage ispitalo sve svedoke za koje smatra da imaju saznanja neophodna za krivični postupak, a dostavljeni su i svi neophodni nalazi i mišljenja tima za sudsku psihijatriju.

Kako portal Nova.rs piše, A. P. se sumnjiči se da je u noći između 14. i 15. juna seksualno zlostavljao mališana. On ga je odveo na jednu rođendansku proslavu u naselju Doka Čerat u Sremskim Karlovcima, gde je bilo dosta gostiju. Kada se proslava završila, na putu do kuće, oko četiri sata ujutru, prema nezvaničnim saznanjima, A. P. je dečaka nosio u naručju, jer se dete nije osećalo dobro, a onda je, dok su prelazili preko livade, kako se sumnja, napastvovao mališana, posle čega ga je odveo kući.

Dečak je, po povratku kući, odmah legao da spava i dugo nije ustajao iz kreveta, što je njegovim roditeljima, posebno majci bilo sumnjivo. Kada je rekao da je duže spavao nego što je imao običaj jer ga jako boli stomak, roditelji su ga odveli kod lekara na pregled, na kojem je utvrđeno da ima ozbiljne povrede i da je seksualno zlostavljan i slučaj je potom prijavljen policiji.

Uprkos tome što mališan otežano govori zbog problema sa sluhom, dao je iskaz o onome što mu se dogodilo, a inspektori su posle toga obavili razgovor s više osoba koje su prisustvovale rođendanskom slavlju. Uzeti su brisevi za DNK analizu, kao i delovi odeće. Desetak dana kasnije uhapšen je dečakov rođak A. P., koji ga je i odveo na proslavu.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni A. P. je nakon privođenja tvrdio da je bio pijan i da se ne seća šta se te večeri dogodilo.

IZVORnova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.