Pazite kako vozite: Danas počinje prosečno merenje brzine na autoputu

Od danas počinje merenje prosečne brzine na autoputevima između naplatnih rampi i kažnjavanje vozača koji je prekorače.

Policija je za to apsolutno spremna i danas kreće sa prvom deonicom, izjavio je ranije direktor policije Vladimir Rebić.

 On je rekao da policija, zahvaljujući dobroj saradnji sa JP „Putevi Srbije“, uspela da postojeće resurse tog preduzeća iskoristi da pribavi potrebne podatke, a to su vreme ulaska na odredjenu naplatnu rampu i vreme izlaska.

„Taj put smo izmerili, predjeni put se deli sa vremenom, imamo jasan pokazatelj kolika je prosečna brzina i mi ćemo praktično od ponedeljka te podatke pribavljati od ‘Puteva Srbije’ i dostavljati ih na kućne adrese gradjana, a kada se radi o stranim državljanima, oni će se na licu mesta zaustavljati, saopštavaće im se prekršaj i u skladu sa učinjenim prekoračenjem voditi prekršajni postupak ili izricanje novčane kazne na licu mesta“, rekao je Rebić.

On je podsetio da za to postoji zakonsko ovlašćenje, još od 2009. godine kada je donet Zakon o bezbednosti saobraćaja, koji predvidja i mogućnost merenja prosečne, odnosno srednje brzine.

Izvor: Tanjug

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.