Par rukavica DUPLO skuplji od vekne hleba

Ilustracija, Foto: Pixabay

Hirurških rukavica ponovo ima u nabavci, ali cena je viša nekoliko puta. Pre samo mesec dana par je koštao desetak dinara, a danas se kreće i do 90 dinara.

U šabačkim apotekama cene variraju između 50 i 90 dinara. Pre pojave koronavirusa, kada su apoteke bile dobro snabdevene, par rukavica je koštao u proseku oko 14 dinara, a u nekim apotekama ovaj proizvod mogao je da se nabavi za 9,40 dinara.

Ja sam se jutros neprijatno iznenadila kada mi je radnica u apoteci preko puta rekla da rukavice koštaju 50 dinara. Čula sam da su u drugim apotekama i skuplje. Pojma nemam o čemu se radi – priča radnica jedne prodavnice u Šapcu i napominje da je u jednoj apoteci moglo da se kupi za 35 dinara, ali da su sada rasprodate.

Tragom ove vesti obišli smo šabačke apoteke gde su nam potvrdili da je cena između 50 i 90 dinara. Na pitanje kupaca da li imaju rukavice na lageru, apotekarski službenici odmah saopštavaju i cenu.

Meni su sa vrata rekli da par košta 80 dinara. Moram ići da proverim ima li negde jeftinijih – priča jedan Šapčanin.

Nekoliko puta su poskupele i maske, pa se ovaj proizvod prodaje po ceni od 90 do 120 dinara. Većina apoteka snabdevena je i zaštitnim maskama i rukavicama, i to obaveštenje stoji na vratima.

IZVORBlic
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.