Panić: U uređenoj zemlji pismo „samo“ 350 lekara bio bi znak za uzbunu

Izvor: N1

Kada bi u nekoj uređenoj državi, u kojoj funkcionišu institucije, reagovalo „samo“ 350 lekara, to bi bio znak za uzbunu, izjavio je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić i ocenio da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića „dokaz straha“ koji u njemu budi pomisao na 2.500 lekarskih potpisa koji zahtevaju istinu.

Bilo bi bolje da se ne igra izjavama koje daje i da se ne igraju potpisima 3.000 lekara, jer nas na taj način pozivaju na štrajk. A ne bih im bio u koži, ako dođe do štrajka, upozorio je Panić u intervjuu za NIN.

Zaigrali su se sa epidemijom, nju ne mogu da pobede, zakonom je definisana kao katastrofa i mogu samo da umanje posledice koje ostavi“, objasnio je on, a to ne mogu da urade bez zdravstvenih radnika.

Prema rečima Panića, da je bilo pameti, u Krizni štab bi bili birani i kliničari, pa bi se znalo da virus neće oslabiti preko leta, da to nije bolest slična gripu, već sistemska, koja napada sve organe.

On je predočio i da „prokuživanje ne sme da se dozvoli, jer i kada imamo lake forme, to je bolest koja ostavlja posledice„.

IZVORNIN / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.