PAD VOJNOG AVIONA: Jedan pilot poginuo, za drugim se traga

Ilustracija, Foto: Pixabay

U padu vojnog aviona MIG 21, koji se jutros oko 9 sati srušio u okolini Malog Zvrornika poginuo je pilot koji je upravljao letilicom, dok se za drugim traga, prenosi RTS. Takođe, u nesreći je povređen i meštanin u čije se dvorište srušio avion. Kako nezvanično saznajemo, avion je poleteo danas sa aerodorma u Batajnici.

Avion “mig 21” Vojske Srbije srušio se jutros oko 9.00 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema nezvaničnim informacijama, poginuo je jedan pilot a za drugim se traga. Povređen meštanin u čije dvorište je avion pao.

On je prevezen u opštu bolnicu u Loznici i njegovo stanje je stabilno.

Hitna pomoć dovezla nam je čoveka koji je bio u blizini kada se srušio avion. Primljen je sa teškim opekotinama, svestan je i odmah je sproveden na previjanje. Bio je u šoku, nije mogao da govori. I dalje ne znamo da li će nam stići još pacijenata. Čekamo, kazala je Dragana Vasiljević, portparol Opšte bolnice u Loznici.

Meštani kažu da je avion jutros nadletao selo, i u jednom momentu je leteo jako nisko, tik iznad krovova kuća.

Nakon toga, pao je u dvorište meštanina.

Na licu mesta su vatrogasci, Vojska, policija i Hitna pomoć.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je na lice mesta upućena ekipa Službe traganja i spasavanja RV i PVO i nadležni organi.

IZVORRTS/Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.