PACIJENTI I U BEOGRADSKOJ ARENI: Na lečenju 225 osoba

Ilustracija, Foto: Ministarstvo odbrane

Koordinator privremene bolnice Beogradska arena Veljko Milić rekao je da je jutros u 6.00 časova u toj bolnici na lečenju 225 pacijenata.

Kroz Arenu je prošlo 345 pacijenata, sada je deo još unutra. Radi se o lakšim prema srednje teškim pacijentima. Uglavnom su pokretni svi. Pogoršanje se detektuje i na vreme se odvode u kovid bolnice, istakao je Milić za Radio televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, u Areni su pacijenti sa težom slikom, od onih koji su bili na Beogradskom sajmu.

Radimo kao klasična bolnica sa nadgledanjem pacijenata. Ceo tim iz Sajma je premešten ovde sa još nekim članovima. Kombinovana ekipa sa ljudima iz Zavoda za železnicu i drugim zavodima. Stanje pacijenata se prati najmanje dva puta dnevno, a za one koji su iole teži na sat ili dva, rekao je Milić.

Oko 80 odsto je, napominje, upućeno kućama na 14-dnevnu izolaciju, a dvadesetak odsto u druge kovid bolnice zbog pogoršanja stanja.

Preko 90 odsto ima zapaljenja pluća i to su obostrane pneunomonije, istakao je Milić.

Prema njegovim rečima najmlađi pacijent na lečenju u Beogradskoj areni ima 21 godinu, a najstariji 85.

Mi smo od RFZO dobili koncentratore kiseonika sa protokom od pet i osam litara. Međutim ovo je jedan veliki korak napred, pa će od utorka najverovatnije početi instaliranje sistema za snabdevanje kiseonikom, gde će svaki krevet imati priključak za kiseonik. Pretpostavljam da ćemo i nešto teže pacijente da zadržavamo duže, naveo je Milić.

Na Sajmu, dodao je, od 625 radnika niko se nije zarazio.

IZVORBeta / Danas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.