OTVORENA BIRALIŠTA U 7 ČASOVA: Parlamentarni i lokalni izbori u toku

U Srbiji se održavaju redovni parlamentarni izbori. Birališta su otvorena od 7.00 časova do 20.00, a svoje pravo glasa može da iskoristi 6.584.376 birača. U trci je je 21 izborna lista. Pored republičkih, održavaju se i izbori za poslanike skupštine AP Vojvodine i lokalni izbori.

Mere zaštite od koronavirusa na biračkim mestima

Zamenik predsednika biračkog odbora u OŠ „Rade Drainac“ u Borči Toni Osmanovski kaže da nijedan član biračkog odbora ne sme da bude više od 15 minuta u kontaktu sa glasačem.

Na biračkim mestima obezbeđena su dezinfekciona sredstva i zaštitne maske za birače, a članovi biračkog odbora moraju da nose maske i rukavice i održavaju razmak od najmanje jednog metra.

Otvorena biračka mesta

Biračka mesta otvorena su u 7.00 časova, a moći će da se glasa do 20.00 časova.

Prilikom glasanja građani su dužni da imaju ličnu kartu ili drugu ispravu za dokazivanje identiteta.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.