Nastavljamo Savinim putem (FOTO)

U subotu, 27. januara, u OŠ „Stepa Stepanović“-izdvojeno odeljenje Milićevci, tradicionalno je, prigodnom priredbom i prekadom slavskog kolača, uz prisustvo sveštenika obeležena školska slava Sveti Sava.

Predškolci iz Milićevaca sa svojom vaspitačicom Ivanom Milosavljević, učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda sa svojim učiteljem Milovanom Stanisavljević i bivši učenici te škole organizovali su priredbu na kojoj su publici izveli predstavu „Vašar u Topoli“. Nakon toga su otpevali Himnu Svetom Savi i predstavili se prigodnim recitacijama o Svetom Savi.

U danima koji su prethodili Savindanu, deca su se upoznala sa životom Svetog Save, čitali smo priče i organizovali likovne i govorne aktivnosti kako bi deca razumela značaj ovog sveca.

Takođe, i u Osnovnoj školi „22. decembar“ u Stančićima, uz prisustvo roditelja, bivših učenika, meštana, kolega i prijatelja škole, obeležen je Savindan. Domaćin slave bila je porodica Miće Đelkapić iz Stančića.

Učenici su prigodnim programom oživeli veliko delo Svetog Save koje je ostavio svojim potomcima, kao i običaje vezane za proslavljanje slave u davno vreme.

OŠ „22. decembar“ u Stančićima
OŠ „22. decembar“ u Stančićima
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.