Orden za Vučića: Dodik odlikovao srpskog predsednika

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Orden Republike Srpske na ogrlici – najviši državni orden RS.

Predsedniku Srbije orden je uručen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i Republike Srpske, kao i za nemerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj RS.

 Predsednik Vučić je istakao da je ponosan na odnos Srbije i RS, istakavši da je to odnos naroda i ljudi, Srpske i Srbije u kojem nema nikakvih trzavica, nema nikakve ljubormore, zavisti, niti političkh svađa i sukoba kao što je uvek među Srbima bilo.

„Uvek mislite da svojim radom niste dovoljno zaslužili, a ja sam ga prihvatio jer znam da još mnogo toga možemo da učinimo i za naš narod u RS, i da je mnogo toga pred nama čime možemo da olakšamo život ljudima u Srpskoj, da budemo još bliži jedni drugima iako mislim da smo svojim odnosom, odnosom odgovornosti i ozbiljnosti, izmedju rukovodstva pokazali kako i na koji način gledamo u budućnost – rekao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao i da je srećan što je mogao da da mali doprinos tome, i dodao da nije zadovoljan s tim koliko je doprineo.
– Svakako smo malo doprineli, a nikada nismo odmagali. Ponosan sam na odnos Srbije i Srpske koji nikoga ne ugrožava, ni na koji način ne ugrožava BiH, i nikog drugog u regionu. Ponosan sam na odnosu koji smo uspeli da napravimo. To je odnos naroda i ljudi, Srpske i Srbije u kojem nema nikakvih trzavica, nema nikakve ljudbormore, zavisti, niti političkh svađa i sukoba kao što je uvek među Srbima bilo. To je jedna važna tekovina, koju ćemo da ostavimo i svojim naslednicima Dodik i ja – kazao je Vučić.

Zahvalio se Dodiku, kao predstavniku našeg naroda i drugih građana RS, što su doneli odluku da mu uruče orden. On je rekao da će u svom mandatu kao predsednik pokušati da opravda dobijeno priznanje i izrazio uverenje da se građani Srpske neće pokajati na dodeljenom mu priznanju, jer će svoje obaveze na odgovoran i ozbiljan način uvek ispunjavati.

– Iako živimo u različtim državama ne postoje hrvatski, bosanski, crnogorski, slovenački Srbi, postoje samo Srbi, koji danas mogu da žive i najslobodnije govore o svojoj tradiciji i istoriji – naveo je srpski predsednik.

On je istakao da je današnji dan veliki srpski narod, dan kada je ustala Srbija 1804.u odbranu svoje slobode i dan kada je 1835.krenula u vreme velikog Miloša da gradi svoj pravni poredak i demokratiju.

Predsednik RS Milorad Dodik čestitao je danas Dan državnosti, a predsedniku Srbije poručio da je odlikovanje, orden Republike Srpske na ogrlici, koje mu je dodelio izraz poštovanja za sve što je učinio za RS.

– Odlikovanje je izraz poštovanja za ono što ste učinili za RS, u saradnji koju imamo na institucionalnom nivou, u razumevanju uslova u kojima RS radi i funkcioniše i u svojoj pomoći u mnogo pojedinačnih projekata koje ste podržali u RS – rekao je Dodik.

Kako je rekao, u RS dobro razumeju okvir koji se često ističe, da Srbija ceni teritorijalni integritet BiH i poštuje Dejtonski sporazum, a da voli Republiku Srpsku. Naznačio je da je Vučiću odlikovanje dodeljeno jer je samopregorno, vršeći funkciju premijera i sada predsednika Srbije, činio sve da se odnosi poboljšaju, da se reše mnoga pojedinačna pitanja, te da su zajedničke odluke dale rezultate i pomake da se reše pitanja za obične ljude.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.