OPTUŽIVANJE GRAĐANA: Većina novoobolelih zaraženo na proslavama

FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je velika većina novozaraženih virusom korona sa područja Beograda i da su istraživanja pokazala da je do prenošenja infekcije došlo u zatvorenom prostoru, na proslavama, gde su bila veća okupljanja.

Kisić Tepavčević je za RTS rekla da je to glavni razlog zbog kog se prethodnih dana registruju dvocifreni brojevi novih slučajeva virusa.

Ona je, međutim, ukazala da u najvećem delu Srbije duže od dve nedelje nema prijavljenih slučajeva infekcije.

Kisić Tepavčević je istakla da više od 75 odsto svih novopotvrđenih slučajeva nema nijedan simptom infekcije i da ne bi ni bili otkriveni da nisu testirani i da se za njima nije tragalo.

Tako će se nastaviti u u narednom periodu, da li će se oni testirati zavisi od metodoloških protokola i saveta Svetske zdravstvene organizacije, istakla je Kisić Tepavčević.

S obzirom na to da je od sutra najavljeno otvaranje granica ka Grčkoj, ona je ponovila da su odgovornost i procena rizika ključne mere i glavno oružje u borbi protiv Covid-19.

IZVORTanjug / RTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.