Opozicija najavila protest za četvrtak, sednicu bojkotuju

Foto: TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Poslanici stranaka i pokreta koji čine Savez za Srbiju neće prisustvovati sutrašnjoj sednici Skupštine Srbije jer bi time podržali kršenje Ustava, a predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović najavio je da će tražiti i ocenu ustavnosti vanrednog stanja.

Poslanici će ispred Skupštine u četvrtak u 18 sati održati protest protiv neustavnog uvođenja vanrednog stanja i mera zatvaranja građana Srbije, a Veselinović je istakao da na taj protest ne pozivaju građane.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da će opozicija biti prisutna u holu Skupštine Srbije tokom sednice, dok je poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao da oni ne žele da učestvuju u sednici Skupštine Srbije, jer je ona farsa i predstava.

Aleksić je rekao da je način na koji je sazvana sednica Skupštine Srbije dokaz da je Skupština u službi Vlade Srbije i da je sve obrnuto – “umesto da parlament kontroliše Vladu, on servisira Vladu i predsednika”.

Lutovac je rekao da će parlament služiti tome da se potvrde odluke jednog čoveka i da se pokazuje da je odluka SZS da bojkotuje parlament ispravna.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da su predsednik i premijerka prekršili Ustav i da će SZS u četvrtak u 18 časova protestovati ispred Skupštine Srbije protiv ponovnog zatvaranja građana “četiri dana u četiri zida”.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je sazvala prvu sednicu Skupštine Srbije u vreme vanrednog stanja za utorak. Na dnevnom redu su potvrđivanje uvođenja vanrednog stanja i odredbi donetih tokom vanrednog stanja.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

  1. Sram da je Maju Gojković. Kako može da pročita tako nešto sramno. Oni su se skupili da retroaktivno ozakone sranja koja su pravljena u vreme vanrednog stanja. Pa to nema ni u Tunguziji.

Comments are closed.