OPADA BROJ ZARAŽENIH: 93 nova slučaja, preminule još 4 osobe

Foto: Direkt.rs

Koronavirus odneo je još 4 života. Ukupno je od početka epidemije preminulo 197 ljudi. Prema poslednjim informacijama, testirano je 4.550 ljudi, od čega je 93 osobe zaraženo.

Na respiratorima su 53 osobe, a do sada je izlečeno 1.547 zaraženih.

Otvoreni restorani i kafići

Danas su otvoreni restorani i kafići na teritoriji cele Srbije. Krenuo je međugradski saboraćaj, a na ulice Novog Sada i Kragujevca izašli su autobusi gradskog prevoza.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će na Đurđevdan biti ukinuto vanredno stanje, tako da od četvrtka više neće biti policijskog časa.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević, članica državnog Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, kaže da struka preporučuje starijima da se paze, manje kreću, drže distancu, ali nije precizirala kada će zabrana kretanja prestati da važi za starije od 65 godina.

Ove nedelje počinje i primena ekonomskog paketa mera koje je Vlada Srbije najavila pre mesec i po dana. Sutra se isplaćuje uvećana zarada zdravstvenim radnicima. Isplata minimalaca je 7. i 8. maja.

Bez konferencija za medija u 15h

Zbog manjeg interesovanja, ali pre svega zbog sve boljih rezultata, sledeća konferencija za novinare o preseku stanja koronavirusa biće održana u sredu.

Svi podaci, kao i do sada, redovno će biti objavljivani na sajtu covid19.rs.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.