„OKO SOKOLOVO“ VEĆ NAPRAVILO PREKRŠAJ: Uhvaćeni prilikom nepropisnog parkiranja

Foto: Printscreen/N1

Automobil sistema „Oko sokolovo“, koji je najavljen kao novi način borbe vlasti Beograda protiv nepropisnog parkiranja, snimljen je nekoliko dana posle početka rada i to upravo nepropisno parkiran. Kako je objavila organizacija „Ne davimo Beograd, građani su svojim fotoaparatima uhvatili jedno „Oko sokolovo“ u kršenju propisa.

Skupoceno vozilo komunalne milicije #OkoSokolovo prvih dana svog rada se koristi da krši propise i da se parkira nepropisno. Hvala dobrim ljudima koji nam šalju snimke besmisla u koji nas je uvukla korumpirana i nesposobna gradska vlast, objavila je organizacija “Ne davimo Beograd” na svom tviter nalogu.

Novi sistem za kontrolu parkiranja “Oko sokolovo” predstavljen je u ponedeljak. Vozila beogradske komunalne policije opremljena novim sistemom ove nedelje će samo snimati, dok bi sledeće trebalo da šalju opomene, a od 10. avgusta i kazne zbog nepropisnog parkiranja.

Planirano je da 18 vozila, opremljenih sistemom za nadgledanje parkiranja “Oko sokolovo”, nadgleda više od 90 beogradskih ulica.

Sistem elektronske kontrole nepropisnog parkiranja, pod nazivom “Oko skolovo”, podrazumeva korišćenje specijalno opremljenih vozila marke “Range Rover”, a njihovu upotrebu zamenik gradonačelnika Goran Vesić, obrazložio je potrebom da komunalni policajci pokažu “autoritet države”.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.