Održana sednica Opštinskog veća

Gornji Milanovac – U Velikoj sali organa opštine Gornji Milanovac održana je trideset druga sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac. Na dnevnom redu našlo se sedam tačaka.


Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sednice, Opštinsko veće donelo je Zaključak o utvrđivanju predloga Odluke o davanju prethodne saglasnosti za davanje u zakup slobodnog prostora Apoteke Gornji Milanovac u javnoj svojini opštine Gornji Milanovac i uputilo ga Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje.
„Ovom Odlukom predsednik opštine dobija ovlašćenje da formira Radno telo koje će koordinirati između inspektora Ministarstva zdravlja i opštine Gornji Milanovac. Ovaj predlog Odluke će biti na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine, nakon toga će sva neophodna dokumentacija biti prosleđena Ministarstvu zdravlja, koje će pokrenuti sam postupak. Mi smo sačekali uputstvo Ministarstva zdravlja i u skladu sa njim načinili ovaj predlog Odluke“, rekla je zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić.
Takođe, članovi Opštinskog veća usvojili su Zaključak o prihvatanju predloga Odluke o izmeni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i uputili ga Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje. Prema rečima zamenice predsednika opštine, ovom izmenom Odluke vrši se usklađivanje sa Zakonom o prekršajima, jer propisane kazne moraju biti fiksne, a ne u rasponu od-do, kao što je to do sada bio slučaj.


Jednoglasno je usvojeno i Rešenje o davanju saglasnosti na izmene Programa poslovanja za 2017. godinu sa finansijskim planom za 2017. godinu Predškolske ustanove „Sunce“, Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune finansijskog plana Osnovne škole „Desanka Maksimović“ i Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve.

TV Lav Plus

 

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.