Održana Konferencija RPPO 2017

Čačak – U čačanskom Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka održan je Naučno- stručni skup sa međunarodnim učešćem, pod nazivom „Reinženjering poslovnih procesa u obrazovanju-RPPO 2017“.
Na konferenciji su učestvovali autori i koautori iz obrazovnih i drugih ustanova koje se bave ovom problematikom, a na konferenciji su razmatrane procedure i standardi koje se odnose na realizaciju obrazovnog procesa i uspešnost realizacije nastave informatičkih i drugih predmeta.

– Ovo je četvrta po redu konferencija Reinženjering poslovnih procesa u obrazovanju koju organizuje Fakultet tehničkih nauka. Cilj ove nacionalne konferencije sa međunarodnim učešćem je da se identifikuju određeni nedostaci u okviru procesa u obrazovanju bez obzira na to o kom obrazovnom nivou je reč. Želimo da kroz ovakve skupove unapredimo procedure i uspostavimo interne standarde kako u predškolskim tako i na nivou osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, rekao je prof. dr Alempije Veljović, predsednik Programskog odbora konferencije.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Nebojša Mitrović je rekao da se na Fakultetu tehničkih nauka izučava veliki broj struka i zahvalio Programskom odboru koji je pripremio konferenciju jer se, kako je naveo, organizacijom ovakvih događaja pozicija fakulteta učvršćuje na mapi značajnih obrazovnih ustanova, rekao je dekan Mitrović.

U ime Grada Čačka prisutne je pozdravio član Gradskog veća dr Milan Lukić:

– Tendencija da učenici stiču informatička znanja kroz tri teme: informaciono komunikacione tehnologije, digitalnu pismenost i računarstvo biće jedna od najvažnijih veština u 21.veku. Dr Lukić je dodao da su zbog toga ovakvi skupovi veoma važni kako za Grad Čačak tako i za čitavu Srbiju, jer kroz istraživanja i naučne i stručne radove, svi zajedno doprinosimo da u oblasti obrazovanja i usavršavanja nastavničkih kadrova Čačak bude konkurentniji.- zaključio je dr Milan Lukić.

Naučno-stručni skup “Reinženjering poslovnih procesa u obrazovanju-2017” održan je uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Suorganizatori skupa su Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Učiteljski fakultet Užice, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i strukovna udruženja.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.