Odbornici Skupštine grada Čačka usvojili rebalans budžeta za 2017.

Čačak – U nastavku 15.sednice Skupštine grada Čačka, koja je juče počela, danas su usvojene izmene i dopune odluke o budžetu grada za 2017. za koje je glasalo 42 odbornika. Reč je o prvom, i kako kaže gradonačelnik, jedinom ovogodišnjem rebalansu budžeta koji će omogućiti završetak mnogih važnih projekata i stvoriti uslove za započinjanje novih investicija.

Podsećajući da se u prvoj polovini ove godine u budžetu grada Čačka najviše sredstava slilo od poreza na zarade, a to se očekuje i do kraja godine, gradonačelnik Milun Todorović je rekao da je u gradskoj kasi obezbeđeno za oko 215 miliona dinara više novca iz republičkog budžeta.

Zahvaljujući tim sredstvima predstoji izgradnja fiskulturne sale za potrebe ustanove Zračak i škole 1. novembar. Osim toga od Vlade će biti dobijeno 100 miliona dinara za gasifikaciju. Deo sredstava biće izdvojen za vodosnabdevanje , kanalizacionu mrežu u Ježevici i druge projekte.

Neosnovane su priče opozicije o nenamenskom trošenju novca iz budžeta , kaže gradonačelnik .Zaduženje grada je smanjeno u poslednjih godinu dana za oko 30 miliona dinara i ono u ovom trenutku iznosi 50 miliona dinara. Na računu grada Čačka ima više od 415 milona dinara, a mogućnost kreditnog zaduženja iznosi oko 149 miliona dinara .

Lider pokreta Dveri Boško Obradović kaže da ne vidi smisao rebalansa budžeta posebno kada se uzme u obzir, kako on kaže, da se tu raspoređuju neke pare koje nisu potrošene u 2016. U prošloj godini namenski nije potrošeno oko 200 miliona dinara , ističe Obradović.

Strogo se vodi računa o svakom dinaru poreskog obveznika grada Čačka , kao i da sredstva budu utrošena na najbolji mogući način , a pri tome vodeći računa o prioritetima, socijalno ugroženima, ranjivim kategorijama. Trudićemo se da u narednom periodu mnogo više investiramo ,kaže gradonačelnik. Dodaje da će se efikti onoga što se radilo u prvih osam meseci ove godine videti već na jesen .U planu su još mnogi projekti za koje grad ima veliku podršku premijerke Ane Brnabić, direktora republičkih javnih preduzeća, EPS-a, Srbijagasa, Puteva Srbije. U toku je izdavanje lokacijske dozvole za rekonstrukciju prve faze kanala za navodnjavanje Parmenac-Katrga. Nije zaboravljena ni najstarija populacija jer je u planu izgradnja Doma za stara lica, zaključuje gradonačelnik.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.