Od početka pandemije bez posla trajno ostalo 22 miliona Amerikanaca

Foto: Depositphotos, Wavebreakmedia

Prosečni prihodi domaćinstava u Sjedinjenim Američkim Državama u 2019. godini bili su najviši otkako se mere, a stopa siromaštva bila je značajno smanjena, ali je epidemija kovida-19 potpuno izbrisala te rekorde, saopštila je Federalna statistička agencija.

U saopštenju se navodi da su prosečni prihodi domaćinstava pošle godine uvećani 8,4 odsto i sa 64.324 dolara u 2018. uvećani su na 68.703 dolara u 2019. godini, što je najviše od 1967., kada je to počelo da se prati.

U istom periodu broj siromašnih je sa 11,8 odsto u 2018. smanjen na 10,5 procenata u prošloj godini.

S druge strane, prošle godine je bez zdravstvenog osiguranja bilo 29,6 miliona ljudi, milion više nego 2018, a među njima je bio veliki broj dece.

Sve se promenilo početkom ove godine, kada je koronavirus stigao u SAD. Mnoge kompanije su ugašene, u mnogima je smanjen broj zaposlenih, a epilog je da je od početka pandemije bez posla trajno ostalo 22 miliona Amerikanaca, prenosi Rojters.

IZVORDanas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.