Od početka epidemije u Čačku koronavirusom zaraženo 14 zdravstvenih radnika

Foto: Freepik

Od početka epidemije koronavirusa u Čačku je zaraženo 14 zdravstvenih radnika, rekao je juče šef Radnog tima za praćenje korona virusa Mihailo Luković na sastanku tog tima.

U Opštoj bolnici u Čačku trenutno su smeštena četiri zdravstvena radnika zbog koronavirusa, od kojih su dva pred otpustom na kućno lečenje, a dva čekaju rezultate testova.

Osam zdravstvenih radnika iz Čačka nalazi se u samoizolaciji kod kuće.

Luković je rekao da je polovina zaraženih zdravstvenih radnika inficirana koronavirusom van zdravstvenih ustanova u kojima rade.

Imajući u vidu da u zdravstvenom sistemu Čačka radi više od 1.000 zdravstvenih radnika, a da je od koronavirusa zaraženo njih 14, mislim da su oni sproveli dobre mere samozaštite u ovom dvomesečnom trajanju epidemije, rekao je Luković na sastanku Radnog tima.

Prema podacima Radnog tima u Čačku je od početka epidemije koronavirusa do sada zaraženo 88 lica, od kojih je 14 izlečeno i deset preminulo.

Među preminulima je i jedan lekar Opšte bolnice u Čačku.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.