OD DANAS ONLINE PRIJAVA ZA 100 EVRA: Evo gde možete da se prijavite

Foto: Pixabay

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da od danas svi punoletni građani sa prebivalištem u Srbiji mogu preko sajta Uprave trezora da se prijave da bi dobili pomoć države u dinarskoj protivvrednosti od 100 evra.

On je za RTS kazao da će od petka, 15. maja, prijavljivanje za tu pomoć biti moguće i preko kol centra čiji će broj biti objavljen, a prijavljivanje će trajati do 5. juna.

U petak kreće uplata pomoći od 100 evra za penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći, koji ne moraju da se prijavljuju, rekao je Mali.

Dodao je da će uplata pomoći punoletnim građanima teći sukcesivno i da je za te potrebe u budžetu predviđeno oko 60 milijardi dinara, a da će od broja prijavljenih zavisiti koliko će biti potrošeno.

Komentarišući jučerašnju prodaju državnih evroobveznica u vrednosti dve milijarde evra na međunarodnom finansijskom tržištu Mali je rekao da je ona bila izuzetno uspešna jer je potražnja bila u vrednosti sedam milijardi evra, a prijavilo se 300 investitora.

Kako je objasnio, kamata od 3,3 odsto na te evroobveznice je povoljnija nego da se Srbija zadužila kod Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) jer bi kamata na pozajmicu od dve milijarde era bila pet odsto.

I posle prodaje evroobveznica javni dug Srbije je ispod 60 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), odnosno iznosi 57 odsto, rekao je Mali.

Novac od prodaje evroobveznica biće iskorišćen po njegovim rečima za podršku ekonomskim merama pomoći privredi i građanima u vreme krize izazvane epidemijom korona virusa, kao i za podsticanje privrednog rasta, da bi Srbija bila prva zemlja u Evropi o privrednom rastu.

Kako se prijaviti i gde?

Za prijavu Vam je potreban JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate račun ili želite da Vam se otvori račun.

Prijavu za 100 evra možete da popunite na ovom linku:

https://idp.trezor.gov.rs/

IZVORDanas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.